Siirry pääsisältöön

Ville Tolvanen

Startupit, remontit ja muita Villen innostuksen lähteitä

Koulutus:

Työkokemus ja osaaminen:

Onko Fonzit tuonut jotain uutta?

Olen nyt ensimmäistä kertaa yrittäjä. Suvussani on ollut monia yrittäjiä, mukaan lukien isäni. Sitä kautta olen saanut vaikutteita ja kiinnostunut yrittäjyydestä. Teen pitkälti samanlaisia projekteja kuin ennenkin, mutta Fonzitilla on myös hieman erilainen asiakaskunta: startupit. Olen saanut olla mukana startupien projekteissa alusta asti ja valita työkalut ja teknologiat. Tämä on ollut erityisen mielenkiintoista.

Mitä olet oppinut arvostamaan työssäsi?

Haluan tuottaa yksinkertaista, testattua koodia, jota on miellyttävää ja selkeää kehittää edelleen. Olen urani aikana joutunut jopa kaoottisiin projekteihin, jotka ovat lähteneet rönsyilemään. Osaan siis arvostaa yksinkertaisia ratkaisuja. Vaikeiden tilanteiden selvittäminen ja tulipalojen sammuttaminen on myös todella palkitsevaa.

Onko jokin osa-alue, josta haluat aina oppia lisää?

Olen kiinnostunut olemaan siellä, missä tietoturva-asiat nousevat esille. Tietoturvaan olen perehtynyt syvällisesti ja tein siitä myös opinnäytetyöni. Tämä on erikoinen ala, joka kehittyy koko ajan, joten kärryillä on pysyttävä koko ajan.

Työn ulkopuolella teet kaikkea muuta kuin istut tietokoneella – eli mitä?

Käsillä tekeminen on lähellä sydäntäni. Asun rintamamiestalossa, jota olen remontoinut monta vuotta. Harrastan autoja ja moottoripyöriä, erityisesti jenkkiautoja. Autoharrastus synnyttää myös erikoisia reissuja: saatetaan ostaa pelkkä menolippu Saksaan, ja paluumatkaa varten on ostettava auto. Kerran matkustin Moto GP -kisoihin, jotka pidettiin Brnossa, Tšekissä. Lensimme Prahaan, missä vuokrasimme skootterit, joilla ajoimme 250 km Brnohon.

Onnen päivänäsi palkitset itsesi oluella. Mitä on tapahtunut?

Olen saanut tehtyä asioita valmiiksi. Se voi olla jokin projekti töissä tai kotona. Sain julkisivuremontin valmiiksi juuri ennen lumisateita. Olin aloittanut työt 1,5 vuotta aiemmin. Viimeisten lautojen lyöminen seinään oli palkitsevaa. Koska olen oluen ystävä, hyvä olut kuuluu asiaan tällaisen jälkeen.

Fonzitin bändi saa kuulemma sinusta basistin – mikä on biisi?

Kuuntelen paljon musiikkia ja olen soittanut bassoa bändissä. Jos yksi biisi pitää valita, se on Queens of The Stone Age -yhtyeen Go With The Flow.