Siirry pääsisältöön

Jouni Vanhanen

Koulutus:

Tietotekniikan insinööri. Diplomi-insinöörin opinnot ovat hyvässä vauhdissa, mutta maisterin paperit eivät ole alalla välttämättömyys, joten valmistumispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon. 

Äärettömät mahdollisuudet kehittyä puhuttelevat

Ohjelmoinnissa viehättää jatkuva kehittäminen. Nautin kilpailusta, ja se näkyy myös harrastuksissani. Harrastan kilpapelaamista ja skeittausta, ja molemmissa on äärettömät mahdollisuudet kehittyä paremmaksi ja oppia uutta. Kehitys ja kehittyminen sytyttävät, ja kun sitä tekee, aika ei käy yksitoikkoiseksi. 

Kolikon kääntöpuolella jatkuvassa itsensä kehittämisessä on tietenkin se, että on tavallaan koko ajan lähtöruudussa ja maailma ei tule ikinä valmiiksi. Joskus olisi hyvä ottaa vähän iisimmin.

AI tulee, mutta Terminaattoreita ei tarvitse pelätä

AI muuttaa varmasti alaa, mutta ei välttämättä sillä lailla, miten me nyt kuvittelemme. En usko singulariteetin esimerkiksi luovan Terminaattoreita. 

Mutta tiedon hakeminen muuttuu; aikana ennen Googlea kävimme kirjastossa etsimässä tietoa. Sitten tuli verkko. Uskon, että generatiiviset AI:t ovat seuraava Googlen tapainen hakukone. 

Niiltä kysyessään voi usein saada koostetun vastauksen jonka selvittämiseen itse saattaisi kulua merkittävästi kauemmin.

Järjestys sen olla pitää

Lapsuuden toiveammattini oli poliisi. Siinä viehätti hierarkia ja järjestys. Samaa voi nähdä myös ohjelmoinnissa – siitä ei tulisi mitään jos on kovin kaoottinen ihminen. 

Pidän järjestyksestä. Se on teema, joka heijastuu työssä, kotona ja vähän kaikessa. Mielestäni on yksinkertaisesti helpompaa elää järjestyksessä kuin kaaoksessa. Armeijastakin kotiudun vänrikkinä. 

Mistä aineksista sinun onnen päiväsi syntyy?

Minulle hyvä päivä on sellainen, että saan aloittaa sen silloin kun itse haluan ja päättää niin, että kaikki on edelleen kunnossa. Tietotyölle vaikuttaa olevan ominaista, että usein sammutellaan ns. tulipaloja ja vapaalle on kevyempi siirtyä tyhjin mielin. 

Mitä laittaisit Fonzitin jukeboksista soimaan juuri nyt?

Infected Mushroomin Lies and Deceptions https://open.spotify.com/track/714XB4rQYwAqv3qwHxxqkp?si=dee5f2371d2e4657