Siirry pääsisältöön

Joonas Kylliäinen

Tieteiselokuvien käyttöliittymät syrjäyttävät pian kännykät, uskoo Joonas

Joonas Kylliäinen

Koulutus

Työkokemus ja osaaminen

Miten ja miksi päädyit Fonzitille?

Olen ollut Fonzitilla nyt kohta vuoden. Olin miettinyt, että voisin vaihtaa työpaikkaa ja kokeilla konsultointia. Sitten Juha soittikin minulle sopivasti.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

En osaa sanoa mitään yksittäistä motivoivaa tekijää. Minusta koodaaminen on vain kivaa, ja palkitsevinta on nähdä työn lopputulos, se mitä olen saanut aikaiseksi. Ohjelmointi on ongelmanratkaisua, jossa palaute on välitöntä: kun päivän aikana tekee monta pientä asiaa, päivän päätteeksi näkee heti, miten ne toimivat.

Tykkäät lyödä palloa neljän seinän sisällä. Kerro lisää?

Suuri intohimoni on squash, 90-luvun hittilaji. Sittemmin suosio laski ja halleja suljettiin. Nyt näyttäisi siltä, että padelin myötä kiinnostus on taas kasvussa. Laji on silti pieni, tunnen lähes kaikki ammattipelaajat, sillä olemme kaikki lähes saman ikäisiä ja olemme joskus treenanneet ja pelanneet yhdessä.

Sanot älylasien syrjäyttävän tulevaisuudessa kännykät – miten? 

Kun lisätty todellisuus (AR) saadaan kutistettua silmälasien kokoiseen ja painoiseen pakettiin, uskon käyttöliittymien suunnittelun mullistuvan niin käytettyjen teknologioiden kuin koko filosofiansa osalta – kaksiulotteiselta pinnalta siirtyminen kolmiulotteiseen muuttaa paljon. Siirrymme tieteiselokuvien käyttöliittymiin. Kuka enää siinä kohtaa tarvitsee kännykkää?

Halusit lapsena tähtitieteilijäksi ja olet opiskellut fysiikkaa. Mitä erityistä fyysiikan osaaja tuo it-alalle?

On aina hyödyllistä, että mukana on osaajia, joilla on myös muita koulutustaustoja kuin ohjelmointiin liittyviä. Kieliä opiskellut pystyy varmasti luomaan helpommin kielimalleja. Uskon, että fysiikasta on hyötyä silloin, kun pitää mallintaa tai simuloida jotain.

Mitä teet onnen päivänäsi? 

Pidän rauhallista oleskelua tärkeänä. Se ei välttämättä tarkoita passiivista hengailua, voin vaikka lähteä kymmenen kilometrin patikoinnille ja juoda sitten kahvit jossain. Paikalla ei ole niin väliä, se voi tapahtua mökillä tai vaikka Helsingin keskustassa. 

Minkä biisin laitat soimaan jukeboksista?

Stromaen Alors on danse