Siirry pääsisältöön

Jarkko Vainio

Työuralla Javaa, vapaalla Jarkon sydän sykkii junnufutikselle

Jarkko Vainio

Koulutus:

AMK-insinööri  Evtek-ammattikorkeakoulusta

Työkokemus ja osaaminen

Olit pitkään pohtinut yrittäjyyttä, mikä Fonzitilla sai tarttumaan tilaisuuteen?

Tulin Fonzitille ensimmäisten joukossa. Olimme Tommin kanssa ennestään tuttuja, ja hän otti yhteyttä kysyäkseen, lähtisinkö mukaan perustamaan Fonzitia. Olen kerran aikaisemmin saanut vastaavan mahdollisuuden, enkä silloin tarttunut siihen. Oma yritys on aina ollut mielessä, mutta myyntityön tekeminen ja onnistuminen ovat arvelluttaneet. Fonzitissa ollaan mukana porukalla, mikä tasaa riskejä ja tuo enemmän muskeleita. Ajattelin, että tilaisuuteni on nyt tai ei koskaan.

Minkälaisen projektin pariin olet Fonzitilla päässyt?

Teen asiakastyötä Digi- ja väestötietovirastolla, jossa olen kehittämässä kansallista Suomi.fi-tunnistautumista. Työnkuvani on laaja, täytyy olla valmis tekemään monenlaisia tehtäviä. Tunnistautuminen on ollut käytössä pitkään, ja kehitämme sitä edelleen. Hallitsemme palvelua, jonka käyttäjämäärät kasvavat jatkuvasti ja jonka täytyy olla käytettävissä joka hetki. Kun kaikki toimii, kansalaiset eivät huomaa mitään. Taustalla on kuitenkin tarkkaa työtä. Kasvu vaatii myös muutoksia palvelun skaalautumiseen. 

Milloin koet työn merkitykselliseksi?

Kun työ koskettaa ihmisiä konkreettisesti ja se on vaikuttavaa yhteiskunnalle, silloin se tuntuu merkitykselliseltä. Tähänastisella urallani nykyinen tehtäväni tunnistautumisen parissa on vaikuttavin. Jos onnistuisin sotkemaan jotain, aika moni asia menisi jumiin. Olen ollut mukana myös Puolustusvoimien projekteissa, joissa olen saanut tehdä kotimaalle hyödyllisiä tehtäviä.

Jos yhtä asiaa saisit toivoa, mikä se olisi?

Unelmoin taloudellisesta riippumattomuudesta. Jos oikein kuuntelen itseäni, toivon, että saan herätä päivään, jolloin mietin, mitäköhän tänään tekisin.

Vapaa-aikaasi kuuluu paljon urheilua, onko jokin suosikkilaji?

Harrastan urheilua sen kaikissa muodoissa eli kentillä, ruudun takana ja katsomoissa. Pidän erityisesti joukkuelajeista, mutta seuraan muutakin urheilua. Erityisesti juniorifutis on lähellä sydäntäni, ja olen tyttäreni joukkueen apuvalmentaja. On mukavaa seurata lasten pelejä ja olla läsnä tässä roolissa. Katsomossa olin viimeksi Suomi-Ranska-maaottelussa, kun kahden futista pelaavan tytön kanssa piti nähdä, kun Mbappé pelaa.

Vietät onnen päiväsi lastesi kanssa, mitä teette yhdessä?

Odotan viikonloppuja, jolloin lapsellani on turnaus. On kiva laittaa tytölle aamulla letit ja eväät ja lähteä ajelemaan turnaukseen. Jos vielä omalla joukkueella ja lapsella menee pelit hyvin, päivä on entistä onnellisempi. Minulla on viisi lasta, heistä huolehtiminen ja heidän tukeminen kaikin mahdollisin tavoin on tärkeä osa arkeani ja arvomaailmaani.

Mitä tuot Fonzitin levyraatiin?

Pidän kaikenlaisesta rockista, mutta jos yksi pitää valita, se on Iron Maidenin Fear of the Dark.